Tervamaalit

 

Tervamaali ®

 

Tervamaalin perusaineena on luonnonterva. Tervamaali ® on hyvin imeytyvä ja nopeasti kuivuva maali, jota ei tarvitse ohentaa ennen käyttöä. Alle -ja päällemaalaus voidaan suorittaa tarvittaessa muilla, kuin kaksikomponenttimaaleilla. Tervamaalin tasainen laatu mahdollistaa ruiskun käytön normaalin sivellin -ja telamaalauksen lisäksi. Tervamaalilla on ominaisuuksia, jotka estävät homeen, sienien ja bakteerien muodostumista. Varastointi ei vaadi lämmintä tilaa. Tervamaali ® kuivaa vielä -15°C:ssa. Tervamaali ® :lle on myönnetty avainlipputunnus.

Värit:

 

· Musta

· Ruskea

· Punaruskea (mahonginruskea)

· Punainen (Falunin punainen)

· Vihreä (sammalenvihreä)

Peltikattotervamaali ™

Peltikatoille todella kestävä ja hyvin tarttuva maali. Maali antaa lisäksi korroosio suojan ja elastisuutensa ansiosta tukkii pienet naulanreikien ympärystät. Esimerkiksi vanha sinkitty peltikatto voi olla sieltä täältä korroosion (ruosteen) peitossa -tällöin maalaat ensin ruostekohdat ja sitten vähintään kahteen kertaan yli koko katteen, niin saat vuosikymmeniksi kestävän, kauniin katteen ja kaiken lisäksi todella edullisesti. Antaa suojan myös happosateita vastaan. Markkinoiden paras hinta/laatusuhteelta oleva kattomaali.

Värit: Musta, ruskea, punaruskea, punainen ja sammalenvihreä.

Huopakattotervamaali

Vanhan huopakaton kunnostamiseen. Vanhan huopakaton yleinen ongelma on rapautunut kivi huovan pinnalla ja mikrohalkeamat, joiden vuoksi vesi voi päästä vahvike kerroksen väliin. Huopakatto tervamaali tunkeutuu mikrohuokosten sisään juoksevana materiaalina ja täyttää ne. Jopa kymmeniä vuosia vanhasta huopakatosta saat uuden veroisen käsittelemällä sen Huopakattotervamaalilla. Maalin menekki on suurempi huopakatolla, kuin muilla kattomateriaalilla johtuen siitä, että murtopinta-ala on moninkertainen kivipintaisuuden takia.

Värit: Musta, ruskea, punainen ja sammalenvihreä.

Tiilikattotervamaali ™

Tiili- ja Mineriittikatoille todella kestävä, hyvin tarttuva ja imeytyvä maali. Vanhat tiilikatot, jotka eivät ole läpivärjättyjä alkavat "harmaantua" ja sen jälkeen alkaa rapautuminen. Tiilikattotervamaali tunkeutuu tiilen pintahuokosiin ja muodostaa pinnalle vettä läpäisemättömän kalvon, jolloin tiili ei kostu, eikä enää rapaudu. Mineriittikatot myös menettävät pintavärinsä ajankuluessa, mutta ovat maalikäsittelyn jälkeen uudenveroisia. Mineriittikatto "imee" maalia sisäänsä, jolloin maali tunkeutuu huokosiin ja muodostaa vettä läpäisemättömän pinnan. Mineriittikatoissa on 80-luvulla valmistetuissa ja sitä vanhemmissa käytetty valmistusmateriaalina asbestia. Näissä katteissa on maalikäsittelyjä oltava vähintään kolme, mikä takaa tasaisen pintavärin ja pitkän kestoiän. Markkinoiden paras hinta/laatusuhteelta oleva kattomaali. Älä vie kaatopaikalle hyvää katemateriaalia, tee siitä Tiilikattotervamaalilla uuden veroinen -edullisesti. "Katto on viides julkisivu".

Värit: Musta, ruskea ja punainen

CATTEL OY

Luotettavuus - Kokemus - Laatu

 

Puulle:

Raudalle:

Betonille/kivelle:

hirsi-ja lautapinnat

auton alustat

sokkelit

veneet

runkorakenteet

pilarit

katot (päre,paanu)

peltikatot

kattotiilet

puutarhakalusteet

pohjamaalina

kellarit

entisöintiin

korroosion estona

sillat

aitatolpat/aidat

rauta-alukset

lattiat

puuveistokset

maatalouskoneet

portaat, kourut